Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Hoe mundo melocotón uitgroeide tot dão

Hoe mundo melocotón uitgroeide tot dão

Hallo!

Mijn naam is Dauwke. Ik ben de oprichtster en ontwerper van dão - voorheen bekend als mundo melocotón. Ik ben geboren op een vroege ochtend in maart 1981 in Zaragoza (Spanje). Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen en ben al ruim de helft van mijn leven verliefd op Jan. Sinds dag 1 is creëren voor mij onvermijdelijk. Als kind was ik gepassioneerd door tekenen en dansen, als tiener door theater en boeken, en als twintiger vulde ik mijn avonden met potten draaien, meubels restaureren, patronen tekenen, naaien en nog veel meer creatieve bezigheden.

Toen onze oudste zoon werd geboren, naaide ik regelmatig praktische dingen voor hem. Wat begon als een passie groeide uit tot een volwaardig merk duurzame kleding en textiel voor baby's, kinderen, dames en heren, waar ik enorm trots op ben. Wat begon vanuit mijn eigen innerlijke wereld, dão (voorheen mundo melocotón), zal binnenkort 14 jaar oud zijn, en het evolueert nog steeds met mij als ondernemer, als moeder, als vrouw.

Ik heb altijd geleefd met mijn gevoelens als mijn belangrijkste gids.

Wat en hoe ik me voel, is ook altijd een integraal onderdeel van mijn bedrijf geweest. Het is mijn missie om jou te helpen je goed te voelen in je dão-kleding. Ik wil dat je geniet van de zachte, duurzame stoffen waarvan ze zijn gemaakt, zodat je je zelfverzekerd en aligned kunt voelen. En terwijl je de kleding draagt ​​die ik heb ontworpen, kun je er zeker van zijn dat alle mensen die betrokken zijn bij ons merk respectvol en eerlijk worden behandeld: van de mensen die onze stoffen verven in Portugal, de naaisters die alles in elkaar zetten, tot de meisjes die je helpen in onze winkel in Gent. Ik hoop dat jij als dão-klant dezelfde waardering mag ervaren voor iedere persoon of onderdeel van ons merk!

De afgelopen jaren heeft het bedrijf met mij en mijn persoonlijke leven mee kunnen groeien. Onlangs besefte ik dat het tijd was voor een aantal grote stappen op weg naar een nieuw pad. Ik heb besloten om onze baby- en homecollecties achterwege te laten, om meer focus te brengen op onze dameskleding. Nadat ik zo van koers was veranderd, vond ik dat het alleen maar goed was dat de merknaam meer in lijn lag met mijzelf, als oprichter en ontwerper. Dus nam ik afscheid van onze oude naam mundo melocotón, en omarmde een nieuwe: dão. Verwijzend naar mijn eigen naam Dauwke, brengt dão mijn merk nog dichter bij mij als persoon en als ontwerper. En toevallig of niet, het bleek Chinees voor een nieuwe weg, een nieuwe manier van leven.

Hoewel ik dit nieuwe pad superspannend vind, geeft het mij ook tintelende adrenaline. Ik geef mezelf officieel toestemming om trots te zijn op mijn werk, door het een passendere en persoonlijkere naam te geven. Ik ben bereid om in m'n eigen spotlight te gaan staan, en de bedrijfsnaam weerspiegelt dat nu ook. En mmm – dat voelt verrassend goed! Ondanks de nieuwe naam en look blijft de stijl en sfeer van onze kleding hetzelfde, omdat die gewoon perfect bij mij passen. ;-)

Ik wens dat dão het kledingmerk is waarin je je goed voelt. Als kind, als vrouw, als man. Als persoon, als dromer en als durver.

Lieve groeten van een heel blije Dauwke x

Waarom ik het leuk vind om kleding te maken waar jij van houdt

In België bestaat een gezegde: "Als je mooi wilt zijn, moet je lijden." Het is iets dat niet verder van mijn eigen overtuigingen verwijderd kan zijn. Met mijn collecties wil ik dat mensen zich comfortabel, op hun gemak en mooi tegelijk voelen. Ik wil dat je kleding in harmonie is met hoe jij je voelt. In lijn met jouw mood van de dag. Ik hou dan ook van het idee dat ik ervoor kan zorgen dat jij die sweater vindt die voelt als de geruststellende knuffel die je nodig hebt op een gezellige cocoon-achtige dag, of dat ik dat jurkje kan ontwerpen waar jij je elegant, vrouwelijk en krachtig in voelt en helemaal in lijn met jezelf.

Mooie dingen maken is wat ik het liefste doe. Ik kan niet uitleggen waarom, het is gewoon iets dat ik moet doen.

Ik ben erg gevoelig en snel afgeleid door ongemakkelijke dingen, inclusief kleding. Daarom zijn we bij dão erg voorstander van het gebruik van de zachtste en meest comfortabele stoffen die mogelijk zijn. We gebruiken alleen materialen die heerlijk aanvoelen op je huid en al onze labels zijn krasvrij en zacht. Onze ontwerpen zorgen ervoor dat je je goed voelt in je lichaam, terwijl je ook het (actieve) leven kunt leiden dat je wilt.

Ik hou zoveel van jullie feedback!
We krijgen dagelijks spannende berichten waarin wordt verteld dat onze kleding aanvoelt als een wolk, dat je ervoor zorgt dat je je dão-kleding als eerste wast, zodat je ze snel weer aan kunt trekken, dat je kinderen dol zijn op hun dão-kleding en ze nooit meer willen uitdoen,... Het is zo geweldig om liefde te verspreiden en het meteen van jou terug te ontvangen!

Lees verder

How your clothes are made

Hoe je kleding wordt gemaakt

Als ontwerper heb ik nooit echt een vast plan voor een nieuwe collectie. Over het algemeen volg ik mijn gevoel en ga waar het mij heen brengt. Wanneer ik onze ateliers in Portugal bezoek, houd i...

Meer informatie